fbpx
Back to overview

Snappen jullie het?

Posted in News on October 31, 2016

Klik hier om het persbericht te downloaden

Snappen jullie het? Voor een duurzame toekomst moeten kinderen sociaal economische concepten beter begrijpen.

 

Aflatoun International Meeting brengt experts bijeen om de bijdrage van sociaal en financieel onderwijs tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelen in kaart te brengen.

 

 

Aflatoun International organiseert op 2-4 november haar biënnale conferentie in de World Trade Center van Den Haag. Zo’n 200 partners, stakeholders en experts worden verwacht om de bijdrage van sociaal en financieel onderwijs tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) in kaart te brengen.
Afgevaardigden van over de hele wereld zullen de SDGs belichten en pleiten voor meer investering in goed onderwijs om kinderen en jongeren in staat te stellen een duurzame toekomst te bouwen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan hoe sociaal en financieel onderwijs de zelfredzaamheid van leerlingen kan versterken en hoe dit speelt bij de 17 verschillende SDGs.
Van Indonesië tot Peru, van Uganda tot Tajikistan, partners delen hun ervaringen met Aflatoun’s sociaal en financieel onderwijs in hun specifieke context. Dit omvat speciale programma’s gericht op pubermeisjes in Brazilië, jonge Ghanese cacao boeren, blinde kinderen in Bangladesh en kansarme jongeren in Nederland om hun positie te versterken zodat ze vooruit gaan in de toekomst.
Daarnaast zal ook de launch van Aflatoun’s peacebuilding curriculum plaatsvinden, wat in samenwerking met partners in Syrië is ontwikkelt. Hoewel vaak de jongsten de grootste slachtoffers in oorlogen zijn, hebben zij ook het potentieel om peacebuilders te worden. Dit programma bevordert juist de verstandhouding van verschillende culturen, zodat men harmonieus kan samenleven en alleen met elkaar de oorzaken van conflict kan analyseren om zo tot echte oplossingen te komen.
Er zal ook veel aandacht besteed worden aan Aflatoun’s sterke netwerk bestaande uit 200 internationale partner organisaties en stakeholders die bijeen komen om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Zij vieren ook het succes van 10 jaar Aflatoun, wat het leven van miljoenen kinderen en jongeren positief heeft verandert en ze de kennis en levensvaardigheden biedt om verder te komen in de 21ste eeuw.

 

Deze Aflatoun International Meeting hoopt te laten zien hoe je kinderen en jonge mensen met sociaal en financieel onderwijs de kennis en kracht geeft om een duurzame toekomst te creëren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit helpt bij het behalen van de SDGs. Wij gaan hand in hand vooruit om onze missie van 20 miljoenen kinderen in 2020 te bereiken.” — Roeland Monasch, CEO Aflatoun International

More