fbpx

Wie zijn wij?

Wij zijn een NGO, gevestigd in Amsterdam, die sociaal en financieel onderwijs biedt aan 10,5 miljoen kinderen en jonge mensen wereldwijd. Dit doen we door samen te werken met 345 partners in 108 landen. Onze lesprogramma’s stellen kinderen en jonge mensen in staat een positieve draai te geven aan hun leven en hun samenleving, met als doel de vicieuze cirkel van ongelijkheid en armoede te doorbreken.

Waarom zijn we ontstaan?

We geloven dat elk kind dezelfde kansen verdient in het leven. En dat we door kinderen te onderwijzen op het gebied van sociale en financiële educatie, kinderen kunnen empoweren.

Wat doen we?

We ontwikkelen lesmateriaal voor kinderen en jong volwassen tussen de 3 en 24 jaar oud. De lesprogramma’s die we hebben gemaakt worden gegeven door lokale leraren en/of trainers die hier allemaal voor worden opgeleid. Soms door ons maar soms ook door onze lokale partners zoals Unicef of Plan International. Vervolgens krijgen de kinderen en jong volwassenen op school 20 a 40 uur les over sociale en financiële educatie. Dit gebeurt spelenderwijs, waarbij het kind altijd centraal staat. We geloven in onze lesprogramma’s en zijn trots dat zowel Harvard en Stanford ons hebben uitgeroepen tot de meest innovatieve lesprogramma’s.

 1. Wat leren kinderen van onze onderwijs programma's en waarom is dat zo belangrijk??

  Leren omgaan met geld wordt steeds belangrijker! Lenen begint vaak al vroeg, schulden vormen voor jongeren een toenemend probleem. Financiële kennis en vaardigheden zijn noodzakelijk om schulden te voorkomen en bij het plannen van geldzaken. Zo geeft een op de drie Nederlanders aan onvoldoende te weten van financiële producten om een goede keuze te kunnen maken.

  Door kinderen al vroeg te leren hiermee om te gaan voorkomen we later veel problemen.
  Om kinderen deze sociale en financiële vaardigheden bij te brengen hebben wij onderwijsprogramma's ontwikkeld op 5 verschillende onderwerpen, namelijk:

  https://www.aflatoun.org/aflatoun-programmas/ >
 2. Wil je ons helpen?

  Elke donatie waarderen we enorm!

  Wat doen we met jouw geld?
  Met donaties zoals die van jou zorg je ervoor dat wij meer kinderen in de klas maar ook daarbuiten kunnen helpen op het gebied van sociale en financiële educatie. Zo kunnen we van dit geld meer trainers trainen, nieuw lesmateriaal ontwikkelen. Dit klinkt wellicht niet zo hip maar is o zo belangrijk. Door de kinderen te leren hoe ze met elkaar en met geld om kunnen gaan worden hun kansen in de maatschappij vergroot.

  Je kan op verschillende manier doneren:
  1. Je kan doneren via onze donatie knop hierboven
  2. Je kan je gift overmaken op:
  NL07 ABNA 0486 9732 20
  Swift ABNANL2A
  3.. Wil je schenken, klik dan hier:
  https://www.aflatoun.org/schenken/
  4. Wil je Aflatoun opnemen in je nalatenschap klik dan hier:
  https://www.aflatoun.org/nalaten/

 3. Wil jij partner worden?

  Ben je enthousiast geworden en wil je met ons samenwerken? Leuk! Mail dan naar nederland@aflatoun.org zodat we contact met je kunnen opnemen.

 4. Nieuws